Toegevoegd
aan je winkelwagen

De Sterkerij is koploper op het gebied van inclusief werkgeverschap en erkend met PSO-certificaat.

1 juli 2022, Rijssen – Op donderdag 30 juni heeft burgemeester Arco Hofland het PSO30+ certificaat onder toeziend oog van alle medewerkers van de Sterkerij aan bedrijfsleider Marco Woertman uitgereikt. De Sterkerij  heeft PSO-Trede 3 en het PSO 30+ certificaat behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dat betekent dat De Sterkerij voldoet aan de eisen van PSO-Trede 3 én dat minimaal 30% van het personeelbestand dat in dienst is, bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat De Sterkerij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bij voorkeur samenwerkt met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee levert de organisatie op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

 

PSO stimuleert inclusief werkgeverschap in Nederland

 

Het doel van de PSO is om meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op een duurzame en een kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen PSO-organisaties door in de eigen organisatie werkplekken te faciliteren. Een werkgever kan met een PSO-certificaat bij steeds meer opdrachtgevers aantonen duurzaam werk te maken van Social return. Daarnaast stimuleren PSO-gecertificeerde organisaties hun leveranciers en opdrachtnemers om ook sociaal te ondernemen. Zij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Als meer organisaties sociaal ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

 

"Werken aan een maatschappij waar iedereen meetelt"

Rieneke Leusink, HR manager bij Ter Steege Groep

"Wij feliciteren onze partner De Sterkerij met het behalen van de trede 3 – 30+ op de PSO -ladder. Wij maken veelvuldig gebruik van de diensten van De Sterkerij vanuit onze gezamenlijke betrokkenheid bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werken we aan een maatschappij waar iedereen meetelt. De certificering die beide organisaties nu voor PSO hebben is een mooie bevestiging dat we op de goede weg zijn”, aldus Rieneke Leusink van de Ter Steege Groep.  

 

 

Noot voor de redactie: Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marco Woertman: 06-12745548

 

 

PSO 30+

Het PSO 30+ Certificaat maakt gebruik van de huidige methodiek van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) van TNO. PSO 30+ is een extra uitlezing en certificering voor PSO-Trede 3 organisaties. Het PSO 30+ Certificaat sluit aan bij de nieuwe Aanbestedingswet die op 1 juli 2016 van kracht is geworden. De wet maakt het mogelijk voor publieke opdrachtgevers om opdrachten voor te behouden aan organisaties waarvan minimaal 30% van het personeel in dienst bestaat uit personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het PSO 30+ Certificaat maakt voor opdrachtgevers zichtbaar welke organisaties aantoonbaar aan de 30% criteria voldoen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de PSO, kijk dan op www.PSO-Nederland.nl.

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk internet- en reclamebureau